Bild
Nästa artikel
Sommarevenemang i Halmstad

Sommarevenemang i Halmstad

Nyheter

Dags att så smått börja planera våren och sommaren? Vi tipsar om några evenemang i Halmstad som kanske kan locka.

I sommar bjuder Halmstad på många evenemang för hela familjen.

 

UEFA Dam-EM 2013, 10–28 juli
I Halmstad spelas fyra matcher - tre gruppspelsmatcher och en kvartsfinal. Lagen som spelar här är Danmark, Finland, Italien och Sverige. I city blir det Fanzone och fest för alla och envar även de som är mindre intresserade av fotboll. Finalen spelas i Friend Arena, Solna. I Halmstad spelas matcherna 10, 13, 16 och 21 juli.

 

Dinosaurium i Halmstad Arena, 15 maj–18 augusti
Urtidsmonstren tar över i Halmstad. Den 15 maj startar utställningen på Halmstadarena. Äkta fossiler av dinosaurier som har varit utdöda i miljontals år visas i autentiska miljöer. Detta tillsammans med ett barnhörna, filmvisning och annat skoj.

 

SM-veckan åter till Halmstad, 1–7 juli
SM-veckan blev mycket uppskattad i Halmstad år 2011,Nu är den tillbaka! Det utlovas idrottsfest i hela Halmstad, på arenor, i vattnet, i luften och över hela city.

 

Internationella Gatuteaterfestivalen, 1–4 augusti
Artister från såväl Europa som övriga världen spelar upp på gator och torg i Halmstads centrum under Internationella Gatuteaterfestivalen. Fri entré till i stort sett alla föreställningar. Platsspecifik konst, jonglörer, commedia, happenings, magi, stadsvandringar, nattbio – och mycket mer. Festivalen har egentligen inga gränser och försöker varje år att hitta nya spelplatser och artister. Ca 10000-15000 åskådare varje år.


 

Gyllene Tider – Dags att tänka på refrängen, 5 juli & 7 augusti
Gyllene Tider har än en gång vilat sig i form och är åter redo för den svenska sommaren. Denna gång med nya studioalbumet ”Dags att tänka på refrängen”, nya samlingsplattan ”Soldans på din grammofon”  och gamla hits. Turnépremiär i Halmstad 5 juli. Ytterliggare en spelning 7 augusti.


Trav – Sprintermästaren, 4–6 juli
Sprintermästaren är en av norra Europas största travtävlingar. Tävlingen är för fyraåringa travhästar. Kvalificering till finalen sker via försökshet. Första Sprintermästaren gick 1971. Första pris är 100000 Euro. SprinterMästarmeetinget lockar cirka 30 000 personer på tre dagar, där våra fyrbenta vänner står i centrum.

 

Man Ray, 15 juni–15 september
Man Ray (1890-1976) är en av giganterna inom surrealismen, men han var också mycket mer. Nu visar vi bredden i hans konstnärskap: fotografi, objekt, måleri och skulptur, och hur han genom sitt innovativa konstnärskap drev surrealismens uttryck framåt.

 

Halmstad Sports Car Event, 20 juli
 Eventet tar plats på Halmstads bilscen Brottet som med sin sköna natur och närhet till havet får en unik inramning. I år kommer det bland annat ske firande för Porsche 911 och Lamborghini som fyller 50 år. Detta uppmärksammas genom en speciell utställning för märket.


Pettson och Findus med vänner på Hallands Konstmuseum, tom.14 april
Till och med den 14 april visas Pettson och Findus med vänner - Sven Nordqvists originalillustrationer på Hallands Konstmuseum. I utställningen återfinns ett rikt urval originalillustrationer till välkända böcker om Pettson och Findus, Mamma Mu och Nasse tillsammans med Sven Nordqvists tidiga teckningar, etsningar och andra grafiska verk.

 

Konstrundan i Halland för 18:e året, 9–12 maj
Under fyra dagar, 9-12 maj, under den vackra försommaren, håller konstnärer från hela Halland sina ateljéer öppna för allmänheten. Historiskt har Halland många kända konstnärer som inspirationskälla. Olle Beartling, Edwin Öhrström och Halmstadgruppen är exempel på artister vars konst hittat långt utanför Sveriges gränser. Dagens konstnärskap präglas av nya uttryck, kreativitet och spänner över en lång rad tekniker.

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.