Bild
Nästa artikel
Spännande artister till Jönköping

Spännande artister till Jönköping

Nyheter

I oktober hålls Jönköpingsgalan på Elmia. Redan nu kan du tjuvkika på vilka artister som kommer.

Den 13 oktober är det dags för Jönköpingsgalan på Elmia. Jönköpingsgalan vill sätta strålkastarljuset på personer och organisationer som för Jönköping framåt. Nio priser delas ut och hela galan ramas in av underhållning och fest.  I år presenteras en rad olika artister från regionen. Tillsammans med ett tiomannaband med fullt blås och egen kör kommer de att bjuda på både sina personligheter och tolkningar av låtar som på olika sätt förändrat världen. 

Årets artister på Jönköpingsgalan är en provkarta över regionens mångfald inom en rad musikaliska genrer.

-Multiinstrumentalisten Emil Svanängen har under artistnamnet Loney Dear tagit världens indiescener med storm med sin återhållna men suggestivt energirika musik.

- Karl Martindahl är en välkänd bekant från bland annat melodifestivalssammanhang.

- Elin Larsson är Jönköpings mest spännande export på jazzscenen som med sin säregna spelstil på saxofon lika gärna kan associeras till punk och konstmusik som till experimentell jazz.

- Karin Fransson har med sin själfulla röst och melankoliska jazzsoul gjort sig ett namn på inte minst jazzscener i London.

- Artisterna backas alla upp av Coverland, Jönköpings mest välrenommerade band, som ackompanjerat artister som bland annat Lena PH, Martin Stenmarck och Sarah Dawn Finer.

 

För mer information: www.jonkopingsgalan.se

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.