Bild
Nästa artikel
Sprinter återkallas för tekniska problem

Sprinter återkallas för tekniska problem

NYHETER

Mercedes Benz återkallar Sprinter för två olika tekniska problem som gäller fjädringen. Felen kan vara kritiska för trafiksäkerheten.

Återkallelsen som uppmärksammas av den tyska tidningen Promobil innebär att ägarna av dessa husbilar ska kontakta sin verkstad och få problemen på bladfjädrarna till bakaxeln åtgärdade för berörda exemplar. För framhjulsdrivna Sprinter kan i värsta fall stålbladfjädrarna brista vilket kan innebära fara för trafiksäkerheten.

Den första återkallelsen berör serien som börjar med 910 (VS30) och har tillverkats mellan den 29 mars 2018 och den 14 januari 2019. För dessa kontrolleras bladfjädrarna och byts ut vid behov. Arbetstiden beräknas till cirka två timmar.

Den andra berör Sprinter som tillverkats mellan den 19 september 2018 och den 20 augusti 2019. För dessa byts en enkel stålfjäder ut mot en dubbel. I samband med detta behöver ESP-systemet uppdateras. Arbetstiden beräknas till tre timmar.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.