Nästa artikel
Ställplats på bakgården
Nyheter

Ställplats på bakgården

Publicerad 4 februari 2009 (uppdaterad 13 juli 2010)
Har du en bakgård eller tomt som du kan tänka dig att hyra ut till övernattande gäster? Eller kan du själv tänka dig att stanna till på någons bakgård? Då finns en ny hemsida för ändamålet.

Nu finns en ny hemsida som erbjuder alla tomt- och markägare ett forum där de kan marknadsföra och registrera sin egen privata "minicamping". Tomtägaren fyller i kategori, lägger in bilder och geografiskt läge. Kostnaden för att registrera sin tomt är just nu 200 kronor per år.

Att besöka hemsidan och söka övernattningsplatser eller "spots" som de kallas är däremot gratis.

I skrivande stund finns bara nio ställen i Sverige och ett antal fler i elva övriga länder. Hemsidan har precis startat men finns redan med på en internationell lista över bra innovationer.

I Sverige och övriga länder finns massor med fina tomter och gårdar med härligt läge vars ägare gärna tar emot övernattande gäster. På många av gårdarna finns djur och företeelsen påminner lite om konceptet "Bo på lantgård" fast här tar gästen med sitt eget boende och tomten behöver inte vara just en lantgård. Som kategorier finns bland annat vingård, sol&bad, golf, city och flera andra i en mängd olika länder.

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.