Bild
Nästa artikel
Ställplats vid Jamtlibryggan i Östersund

Ställplats vid Jamtlibryggan i Östersund

NYHETER

För tätt parkerade husbilar vid Jamtlibryggan i Östersund blev ett problem som inte kunde skyltas bort, i stället löste kommunen det med att öppna en ställplats.

Det är P4 Jämtland som rapporterar om denna udda lösning på ett sedan länge diskuterat problem och nu kan man stå i två dygn på platsen. Lösningen kom på plats eftersom de felparkerade husbilarna inte följde brandmyndigheternas allmänna rekommendation om avståndet mellan bilarna. Kommunen konstaterade att eftersom det inte alls var tillåtet att parkera där då ställplatsen nekats bygglov kunde de inte sätta upp skyltar om hur man skulle parkera.

– När man har sagt att det är parkering förbjuden där nere blir det lite svårt att säga "men stå med fyra meters mellanrum" så då var vi tvungna att försöka skylta upp någonting, säger Carola Jonsson som är trafikingenjör på Östersunds kommun till SR. 

Så nu är det tillåtet att parkera husbilar i max två dygn vid Storsjön nedanför Jamtli i Östersund.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.