Bild
Nästa artikel
Ställplatsen i Hällekis i ny regi

Ställplatsen i Hällekis i ny regi

NYHETER

Den ställplats som finns i Hällekis har fått ny arrendator. Avtalet gäller under 2020 och tros ge båtklubben tillskott till sin drift.

Ställplatsen som funnits sedan 2015 och äterfinns vid småbåtshamnen kommer i fortsättningen att drivas av Hällekis Båtklubb rapporterar Hällekiskuriren.

Avtalet mellan kommunen och båtklubben och gäller för 2020 med möjlighet om förlängning till och med 2021 skrevs under den gångna veckan.

Hällekis ligger vid Vänerns strand väster om Mariestad som du passerar om du kör E20.

GPS: N58°37'60", E13°26'30"

Här hittar du båtklubbens hemsida.
 

Hamnen ligger vid Sjöråsviken vid foten av Kinnekulle. Även om båtklubben är liten erbjuds enligt hemsidan service med dusch, pentry och toaletter samt utslagsback för tömning av porta potti. Det finns även möjlighet att slänga sopor. En välsorterad livsmedelsaffär, pizzeria samt Persons Cykelaffär ligger på promenadavstånd.

I närheten finns Falkängens hantverksby som är ett populärt utflyktsmål för båtklubbens gäster. Cykel går att hyra i Falkängen så att man enkelt kan ta sig till kulturbygden vid berget Kinnekulle med sin unika fauna där utsikten över Vänern är hänförande. 

Båtklubbens medlemmar går nattvakt från början på maj till slutet på september.

Inget är ännu sagt om priserna men i gästhamnen kostar en båtnatt 140 kronor.

Taggar: Nyheter
Ställplatsen i Hällekis i ny regi

Kommentarer

#1
Mitthem123
2020-01-21 15:18

Då blir det väl 100:-/natt för planen man står på finns ju redan och kostar inte lika mycket att sköta som båtplatserna plus att det blir inte lika lätt för skummisar att stjäla när det står husbilar där vinn vinn

#2
Maths1122
2020-01-28 12:18

Jag har varit där och tycker att det är värt 225 kr / natt!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.