Nästa artikel
Ställplatsen i Hällekis i ny regi
NYHETER

Ställplatsen i Hällekis i ny regi

Publicerad 19 januari 2020 (uppdaterad 19 januari 2020)
Den ställplats som finns i Hällekis har fått ny arrendator. Avtalet gäller under 2020 och tros ge båtklubben tillskott till sin drift.
Ställplatsen som funnits sedan 2015 och äterfinns vid småbåtshamnen kommer i fortsättningen att drivas av Hällekis Båtklubb rapporterar Hällekiskuriren.

Avtalet mellan kommunen och båtklubben och gäller för 2020 med möjlighet om förlängning till och med 2021 skrevs under den gångna veckan.

Hällekis ligger vid Vänerns strand väster om Mariestad som du passerar om du kör E20.

GPS: N58°37'60", E13°26'30"

Här hittar du båtklubbens hemsida.
 

Hamnen ligger vid Sjöråsviken vid foten av Kinnekulle. Även om båtklubben är liten erbjuds enligt hemsidan service med dusch, pentry och toaletter samt utslagsback för tömning av porta potti. Det finns även möjlighet att slänga sopor. En välsorterad livsmedelsaffär, pizzeria samt Persons Cykelaffär ligger på promenadavstånd.

I närheten finns Falkängens hantverksby som är ett populärt utflyktsmål för båtklubbens gäster. Cykel går att hyra i Falkängen så att man enkelt kan ta sig till kulturbygden vid berget Kinnekulle med sin unika fauna där utsikten över Vänern är hänförande. 

Båtklubbens medlemmar går nattvakt från början på maj till slutet på september.

Inget är ännu sagt om priserna men i gästhamnen kostar en båtnatt 140 kronor.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.