Bild
Nästa artikel
Ställplatser på gång i Munkedal

Ställplatser på gång i Munkedal

NYHETER

En rad personer har utnyttjat möjligheten att lämna medborgarförslag och i Munkedal har nu kommunen beslutat bifalla ett sådant om att ordna en ställplats i Örekilsparken i närheten av Munkedals centrum.

Det är tidningen Bohuslänningen som uppmärksammar att kommunstyrelsen nyligen har beslutat att bifalla ett medborgarförslag som vill att det görs en satsning på ställplatser.

Kostnaden beräknas till 1,2 miljoner för de tio platserna och kommunstyrelsen ska utreda om det går att hitta alternativa finansieringsformer till skattefinansiering.

Medborgarförslag innebär att en kommuninnevånare kan lämna ett förslag till beslut som rör kommunen. Det är dock inte alla kommuner som har medborgarförslag även om majoriteten av dem har infört systemet. På många ställen har det lett till att kommunen tagit upp ställplatsfrågan och ofta även godkänt dessa. 

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.