Bild
Nästa artikel
Starkt bokningsläge hos SCR

Starkt bokningsläge hos SCR

NYHETER

Branschorganisationen SCR Svensk Campings årliga bokningsenkät bland sina medlemmar indikerar att branschen går mot en ny bra sommarsäsong. 90 procent anger ett lika bra eller bättre bokningsläge jämfört med 2017. I fjol hade branschen 15,7 miljoner gästnätter.

Svensk campingnäring verkar förlänga sin redan långa och starka tillväxtkurva. Sett över en tioårsperiod har antalet gästnätter ökat med totalt två miljoner. Och årets enkät visar att 28 procent, eller nästan en tredjedel, av SCR Svensk Campings medlemmar har ett bokningsläge som är mer än 5 procent högre än 2017. Det är den högst siffran någonsin i den årliga bokningsenkäten.

- Vi ser fram emot en fantastisk sommar och branschen har i år alla möjligheter att nå 16 miljoner gästnätter, säger tf vd Peter Jansson på SCR Svensk Camping.

När nu högsäsongen drar igång och skolavslutningen är avklarad tar många unga sitt första kliv in på arbetsmarknaden. Campingbranschen erbjuder över 10 000 säsongsarbetstillfällen och är därmed en mycket viktig arbetsgivare på många mindre orter. 

-Över en miljon gäster bor regelbundet på våra campingplatser. Vår roll som motor i svensk besöksnäring blir allt tydligare, säger Peter Jansson.

Att utveckla hela Sverige till att bli Europas bästa campingland är en vision som SCR Svensk Camping haft i många år. Tillväxten i branschen har lett till stora investeringar och en allmän standardhöjning. Tidigare i år resulterade det bland annat i att Sverige fick sin fjortonde femstjärniga campingplats.

– Vi ser en kontinuerlig uppdatering av campingplatsernas alla olika faciliteter genom renoveringar och nyinvesteringar. De senaste tre åren har våra medlemmar investerat drygt 1,5 miljarder kronor i branschen, säger Peter Jansson.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.