Bild
Nästa artikel
Surfa på resan del 1

Surfa på resan del 1

Nyheter

På semestern ska man njuta och koppla av. En del föredrar att lämna allt vad internet heter hemma. Medan andra har svårt att komma till ro när de vet att mailboxen växer. Kanske vill du snabbt få tillgång till en karta, söka efter sevärdheter eller komma på vad den där favoritrestaurangen i Hamburg hette?

Husbil&Husvagns reseexpert Anders Witt använder ofta internet på sina resor. Han har testat många olika lösningar bland annat att surfa med mobilen som uppkoppling.

–  Jag brukar under kortare resor, en sväng till Tyskland exempelvis, ibland nöja mig med att använda mitt vanliga Telia-abonnemang, säger Anders.
Då kollar han bara sin e-post. Han förklarar att han använder sin Iphone som modem till sin laptop. Genom ett knapptryck kan telefonen dela med sig av sin uppkoppling till datorn. 
– Jag använder alltså iphone-abonnemanget för uppkopplingen. I datorn har jag ställt in min  e-postläsare att bara ta emot 20 kilobyte för varje meddelande, säger Anders.
Anders förklarar att då kommer bara meddelandet med, inte bilagor eller bilder. Då kan han ta emot e-post och skicka varje dag, utan att det behöver kosta så mycket. Han menar också att det är viktigt att inte sätta igång någon webbläsare när man använder sig av ett svenskt abonnemang utomlands, uppkopplad med telefonen. Då rasar datamängden iväg, inte minst om du har en tidning som startsida.
– När du avslutat din epostsejour gäller det att stänga av dataroamingen i telefonen. Annars vet man aldrig vad den apparaten hittar på, säger han.

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.