Bild
Nästa artikel

Svensk camping på väg mot rekordsommar

Nyheter
Den trevliga nyheten kommunicerades till pressen som samlats på Gålö Havsbad Camping utanför Stockholm. SCR har nu räknat ihop sin statistik från förra årets rekordsommar och kunde konstatera att våra svenska campingplatser hade över 15 miljoner gästnätter 2009. De regioner som ökade mest var Gävleborg, Norrbotten och Jönköpings län. De största grupperna besökare från andra länder var norrmän (13 procent) och tyskar (5 procent), därefter kommer danskar och holländare med 2 procent vardera.

Även HRF, Husvagnsbranschens Riksförbund, ser en ljusning.
- Efter ett tufft 2009 ser vi nu att branschen tar ny fart och vi förväntar oss en ökning med 10 procent i år, sa Peter Hansen Tydén, vice ordförande i HRF. Det är fortfarande husbilarna som fortsätter att öka mest i antalet.

Pressträffen på Gålö bjöd på fler angenäma upplevelser i form av en smaskig buffé signerad Jon Hansson, till vardags matskribent på Aftonbladet. John är också kokboksförfattare och kom nyligen ut med en ny bok, "Buffe". Han har tidigare publicerat boken "Mat för litet kök" med smarta recept som passar att laga i små utrymmen som husvagn, båt och stuga.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.