Bild
Nästa artikel
Svenskar bloggar om sitt Danmark

Svenskar bloggar om sitt Danmark

Nyheter

VisitDanmark har valt ut fem svenskar som bloggar om deras upplevelser i Danmark. Fyra av svenskarna är bosatta i Danmark medan den femte pendlar dit.

Danska turistrådet - VisitDenmark - har fem "ambassadörsbloggare" på sin hemsida. Alla är svenskar, varav fyra bor i Danmark och en pendlar mellan Göteborg och Aalborg för kärlekens skull. Ida, Kenneth, Jeanette, Therese och Linnea bloggar sedan fyra månader regelbundet om sin danska upplevelse. "Våra bloggare ger verkligen ett mervärde till våra besökare på hemsidan", säger Camilla Herman-Petersen, chef på VisitDenmark.
Med rubriken - "Svensk i Danmark?" - Rödvit bloggare sökes" sökte VisitDenmark "ambassadörsbloggare" i våras via sin hemsida, Facebook och nyhetsbrev. De tilltänkta bloggarna skulle antingen vara svenskar bosatta i Danmark, eller svenska pendlare som arbetar på andra sidan sundet, och som ville blogga sin upplevelse av "sitt" Danmark.
Intresset var stort och VisitDenmark gjorde ett urval för att få en bredd på bloggarna vad gällde ålder, kön, intressen och platsen i Danmark de arbetar eller bor på.
De fem bloggarna är Ida i Köpenhamn som är en 27-årig läkare, Kenneth - gift med en danska och bosatt i en liten by på Fyn, Jeanette 30+ som är småländska och numera bosatt i Humlebæk på Nordsjälland, Therese som är arbetande student och matintresserad småbarnsmamma och Linnea 27 år som bor i Göteborg men som pendlar (ofta) till den stora kärleken i Aalborg på Jylland.

- Avsikten är naturligtvis att förmedla en högst personlig bild av vårt grannland, och med andra ögon än våra, till besökarna på hemsidan. Det är mycket spännande och intressant att läsa om våra bloggares nedslag i den danska vardagen utifrån deras egna perspektiv, säger Camilla Herman-Petersen, chef på VisitDenmark.

 

Här hittar du bloggarna!

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.