Bild
Nästa artikel
Svenskar väljer kombi på semestern

Svenskar väljer kombi på semestern

Nyheter

TT-Line har undersökt vilken typ av bil som svenskarna föredrar att köra när det är dags att ge sig iväg på bilsemester.

Om du planerar att lämna de svenska vägarna och ge dig ut med utländsk asfalt under hjulen på semestern föredrar du antagligen att göra det i en kombi. Över två av tre svenskar, 67 procent, skulle välja att köra en kombi på semestern, visar en ny undersökning som undersökningsföretaget Netigate har gjort på uppdrag av färjeföretaget TT-Line.

Kombin får anses vara någon form av svensk klassiker och vinner också överlägset mot de andra typerna av bilar som ingår i undersökningen. Miljöbilen är långt efter på andraplatsen med sina 17 procent, medan suven landar på tredje plats med nio procent.

– När det kommer till bilsemestern prioriterar allt fler säkerhet och bekvämlighet. Bilisterna vill sitta skönt och säkert i bilen under resan, säger Tony Hansson, marknadsansvarig TT-Line.

Miljöbilen var något populärare bland män än bland kvinnor. Samtidigt var män mer benägna att välja suvar eller sportbilar.

1 137 personer i åldrarna 18 till 90 år med körkort eller tillgång till bil har deltagit i undersökningen.

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.