Bild
Nästa artikel
Sverige är husvagnstätast

Sverige är husvagnstätast

Nyheter

Sverige är husvagnstätast i Europa och kommer på en god andraplats när det gäller husbilar. Förra året ökade beståndet av husbilar med 14 procent och på 5 år är ökningen hela 46 procent. Beståndet av husvagnar har ökat med 2,3 procent de senaste 5 åren.

Färsk statistik från HRF visar att Sverige är husvagnstätast i Europa med 295 husvagnar per
10 000 invånare. För husbilar kommer vi på en andraplats med 61 husbilar per 10 000 invånare. Enligt beräkningar åker drygt 1 miljon svenskar på semester i husvagn eller husbil varje år.

Allt större husvagnar med smart planlösning och barnkammare
Svenskar är vana vid en hög standard när det gäller boende och det återspeglas också när de köper husvagn och husbil. HRF kan konstatera att vi köper allt större husvagnar, de senaste 20 åren har vagnarna som säljs i Sverige i snitt blivit en meter längre. För svenskar som ska köpa husvagn eller husbil är en smart planlösning i fordonet viktigt och här finns det allt från lyxig compact living för två vuxna till utpräglade familjevagnar. Många barnfamiljer väljer i dag så kallade barnkammarvagnar, med ett särskilt barnrum förutom föräldrarnas sovrum och allrum/kök.

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Thorsten Björkehed
2013-04-30 14:02

Utvecklingen vad avser Husbilar är vad gäller prisbilden är märklig.
Troligen någon slags anpassning till Tysklands prisbild.
Detta kom som en total överraskning för mej.
Såg en inbjudan till Östgöta Camping Mantorp inför stundande helg. Där erbjuder man
nya 2013 års Solifer till priser som ligger ex 122.000 kr under det sk ord. pris. Inte kul att se att man som köpt en 2011 lite beg. Solifer till samma pris som en ny 2013.
Det är lite förvånande att ex facktidningar eller andra experter på branschen inte gett sina läsare tips om denna smygande Eu anpassning eller vad man kan kalla prisdumpningen. Nu är jag väldigt nöjd med min Solifer action men det känns lite surt rent ekonomiskt. Glad Valborg, trots allt.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.