Nästa artikel
Sverige är husvagnstätast
Nyheter

Sverige är husvagnstätast

Publicerad 29 april 2013
Sverige är husvagnstätast i Europa och kommer på en god andraplats när det gäller husbilar. Förra året ökade beståndet av husbilar med 14 procent och på 5 år är ökningen hela 46 procent. Beståndet av husvagnar har ökat med 2,3 procent de senaste 5 åren.

Färsk statistik från HRF visar att Sverige är husvagnstätast i Europa med 295 husvagnar per
10 000 invånare. För husbilar kommer vi på en andraplats med 61 husbilar per 10 000 invånare. Enligt beräkningar åker drygt 1 miljon svenskar på semester i husvagn eller husbil varje år.

Allt större husvagnar med smart planlösning och barnkammare
Svenskar är vana vid en hög standard när det gäller boende och det återspeglas också när de köper husvagn och husbil. HRF kan konstatera att vi köper allt större husvagnar, de senaste 20 åren har vagnarna som säljs i Sverige i snitt blivit en meter längre. För svenskar som ska köpa husvagn eller husbil är en smart planlösning i fordonet viktigt och här finns det allt från lyxig compact living för två vuxna till utpräglade familjevagnar. Många barnfamiljer väljer i dag så kallade barnkammarvagnar, med ett särskilt barnrum förutom föräldrarnas sovrum och allrum/kök.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.