Bild
Nästa artikel
Synbesiktning den 15 oktober

Synbesiktning den 15 oktober

NYHETER

Synbesiktningen har blivit en tradition som hålls varje höst. Då erbjuder Synoptik synskärpekontroll för de som besiktigar bilen på 24 av Bilprovningens anläggningar.

Tidigare års synbesiktningar har visat på skrämmande resultat. Kontrollen är inne på sitt elfte år och sett över tid visar den att elva procent av förarna har olagligt dålig syn, översatt till antalet körkortsinnehavare innebär det att närmare 700 000 bilförare kör med en så dålig synskärpa att de inte skulle få ta körkort utan att korrigera synen med glasögon eller linser. Siffrorna förväntas vara alarmerande även i år.

Synundersökningen sker den 15 oktober 09.00-16.00 då Synoptik och Bilprovningen erbjuder årets synbesiktning på 24 av Bilprovningens stationer runt om i Sverige. Synbesiktningen görs samtidigt som fordonet besiktigas på Bilprovningen.

Var: På 24 av Bilprovningens stationer runt om i Sverige.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.