Bild
Nästa artikel
Höger sida visar en uppskattning av hur var sjätte bilist ser. De har en skärpa som är 0,5 visus eller sämre vilket innebär att de börjar se oskarpt på ca 1-2 meters avstånd.
Höger sida visar en uppskattning av hur var sjätte bilist ser. De har en skärpa som är 0,5 visus eller sämre vilket innebär att de börjar se oskarpt på ca 1-2 meters avstånd.

Synoptik i nationellt samarbete med Motormännen

NYHETER

Synoptik inleder ett nationellt samarbete med Motormännen för att öka trafiksäkerheten hos medlemmarna. Med samarbetet kommer Motormännens 120 000 medlemmar att erbjudas fria syntester och utbildas om hur viktig synen är för trafiksäkerheten.

– Motormännen är Sveriges största konsumentorganisation för bilister där ökad trafiksäkerheten i Sverige är en av de viktigaste frågorna. Med vår kunskap ska vi öka medvetenheten om hur viktig synen är för trafiksäkerheten, säger Lottie Funck Ekelund, marknadsdirektör på Synoptik.

Synoptik kommer att vara den enda optikkedjan som Motormännen samarbetar med i frågor som rör trafiksäkerhet och syn. Motormännens medlemmar kommer att få fria syntester hos Synoptik och riktade erbjudanden.

– Vi är mycket glada över att Motormännen engagerar sig i trafiksäker syn. Vi har arbetat med den här frågan under många år och tack vare Synbesiktningen*, där vi syntestar runt 3000 privatbilister varje år, kan vi tyvärr se att långt ifrån alla på våra vägar har en trafiksäker syn. Med detta samarbete hoppas vi kunna sprida kunskapen om hur viktigt det är med god syn i trafiken och att många medlemmar tar chansen att testa sin syn hos oss, säger Lottie Funck Ekelund, marknadsdirektör på Synoptik.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.