Bild
Nästa artikel
Ta det försiktigt vid grillningen i påsk

Ta det försiktigt vid grillningen i påsk

NYHETER

Nu längtar vi alla ut till camping och grillning och i påsk blir det premiär för de flesta. Men myndigheterna ber oss vara försiktiga med öppen eld, fjolårsgräset är torrt och eldfängt!

Fjolårsgräset är torrt och en liten gnista kan snabbt sprida sig till en större brand. Ett enkelt sätt att hålla koll på den lokala brandrisken är via SMHI:s webbplats eller genom att ladda ner appen "Brandrisk Ute". 

Så var försiktig vid eldning utomhus, i synnerhet på campingar där bränder kan få förödande konsekvenser, och det är den som eldar som är ansvarig för att ha släckutrustning till hands. Tänk också på att kolla vilka lokala regler som gäller för eldning utomhus och om det råder eldningsförbud där du vistas. Det är kommunen som kan beslut om lokala eldningsförbud.

Följ SMHI:s brandriskprognos eller ladda ner appen ”Brandrisk Ute” för att hålla koll på läget där du befinner dig. Du kan läsa mer om gräsbrandrisk hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

Vid frågor om lokala regler för eldning utomhus och eldningsförbud, vänd dig till din kommun.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.