Bild
Nästa artikel
Tätt med robotar på Svenska mässan

Tätt med robotar på Svenska mässan

Nyheter

Årets Scanautomatic och ProcessTeknik 9-11 oktober på Svenska Mässan i Göteborg kommer att bjuda på en mängd robotnyheter.

Den 9-11 oktober äger årets Scanautomatic och ProcessTeknik rum på Svenska mässan i Göteborg.  Det kommer bjudas på en hel del robotnyheter.

Ett robotinslag av det mer spektakulära slaget är ”MotoBarman”, en tvåarmad robot som serverar drycker. 
- Som besökare lägger man i en pollett och väljer sin dryck. Sedan hämtar MOTOMAN-roboten drycken i en back, öppnar den och serverar den, berättar Henrik Arvidsson på Yaskawa Nordic. 

Kuka Nordic AB kommer att visa en spännande nyhet, en liten robot med deras senaste styrsystem, för upp till 10 kilos vikt. Den visades för första gången på Europas största mässa, Automatica i München i maj och nu blir det alltså svensk premiär. 

På plats finns också ABB som kommer att visa upp hela sitt erbjudande för branschen. I år fokuserar ABB extra mycket på maskinsäkerhet med de senaste lösningarna. Dessutom demonstreras smarta sätt att spara energi och flera intressanta demos från bland annat Robotics och Motorer & Drivsystem. 

Robotar som kan det mesta är bara något av allt som kommer att finnas att se på årets mässa. 
- Sveriges största mötesplats för industrin, Scanautomatic och ProcessTeknik, upptar i år två våningar och har alltså mycket att bjuda för såväl besökare som utställare, så kom ihåg att boka in de här dagarna, säger Pia Nyzell, mässansvarig Scanautomatic och Ann Åfeldt, mässansvarig ProcessTeknik. 

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.