Bild
Nästa artikel
Genrebild som inte har något med artikeltexten att göra
Genrebild som inte har något med artikeltexten att göra

För tätt på camping blev föreläggande

NYHETER

MSB:s rekommendation om minst fyra meters avstånd mellan husbilar och husvagnar följdes inte, nu ändrar två campingar i Halmstad sina rutiner efter kritik från räddningstjänsten.

För allas säkerhet är det viktigt att följa rekommendationen från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) om att det ska vara minst fyra meter mellan uppstllda husbilar och husvagnar och då räknas förtälten in. Ett problem som möjligen kan bli större framöver då många campingar rapporterar rekordbeläggningar.

Efter det räddningstjänsten fått påpekanden från oroliga campare om att denna rekommendation inte följdes gjorde räddningstjänsten i Halmstad i juli en kontroll på tolv campingar och ställplatser varav två visade sig ha för små avstånd.

– Vi hade även varit ute på en insats och då själva uppmärksammat att man inte följde det allmänna rådet, säger brandinspektör Robert Persson till Hallandsposten.

Anläggningarna har förelagts att upprätthålla avståndet på fyra meter och räddningstjänsten kommer att följa upp att så sker. Hallandsposten uppger att de två anläggningarna har börjat vidta åtgärder. 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.