Bild
Nästa artikel
Telefon bakom ratten dödade fyra

Telefon bakom ratten dödade fyra

NYHETER

En engelsk lastbilschaufför har dömts till tio år fängelse efter att ha orsakat fyra människors död genom att titta på sin telefon i stället för på vägen.

När chauffören valde att leta efter musik i sin telefon i stället för att titta på vägen framför sig slutade det med at han körde in i fyra andra bilar varav en pressades in under en annan lastbil. Kollisionen dödade en mamma och hennes tre barn och lämnade flera andra svårt skadade och chockade. Det rapporterar BBC.

Chauffören hävdade först att bromsarna på lastbilen slutat att fungera, men två kameror i bilen visar att han i över en kilometer tittade på sin telefon i stället för att ha ögonen på vägen. Sekunden innan olyckan tittar han upp, men då är det för sent. Mindre än en timnme innan olyckan hade han dessutom skrivit på ett avtal med sin arbetsgivare där han lovade att inte använda telefonen bakom ratten.

Domstolen beslutade att chauffören var skyldig till vållande till annans död genom vårdslöshet i trafik och dömde honom till tio års fängelse.

Artikeln ursprungligen publiicerad på Vi Bilägares hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.