Bild
Nästa artikel
Tesla blir husbil

Tesla blir husbil

NYHETER

Det som är känt är att den delintegrerade husbil som ska visas upp i Michigan i mitten av april är en prototyp med namnet Tesla Roamer. Trots det är de rykten som florerar riktigt spännande.

Tesla har under lång tid varit innovativa och försökt ta eldriften utanför de traditionella personbilarnas sfär. Det har visats upp tunga lastbilar men nu har en amerikan, Travis Rabenberg, tillverkat en husbil baserad på modell S, P90D.

Den 17 april 2019 kommer Tesla Roamer att för första gången visas upp för allmänheten på en kongress med namnet Michigan Agency for Energy (MAE). Därefter kommer den att visas upp på World Expo 2020 i Förenade Arabemiraten där den ska ha tätpositionen i paraden av eldrivna fordon.

Vad vi hittills trott om eldrivna husbilar blir därefter historia. Kort aktionsradie och låg toppfart till exempel. Med en effekt på 691 hästkrafter och ett vridmoment på 967 Nm sägs Roamer kunna komma upp i drygt 240 km/t och i grundutförandet klämma ut en acceleration från stillastående till 100 km/t på 3,3 sekunder. Med batterier på 90 kWh uppges räckvidden till 200 miles vilket omräknat till kilometer blir 322 men här finns olika uppgifter som i grundutförandet anges ända upp till 50 mil, men då utan bodelen. Med dessa prestanda tror sig skaparen Rabenberg kunna sätta nytt världsrekord för snabba husbilar. Den är inte heller särskilt tung, tomvikten anges till 2 196 kilo och ganska händig där påbyggnaden som väger 250 kilo har måtten 244/182/121-201 centimeter. Den första eldrivna husbilen Iridium E-Mobil som från i våras finns att köpa kan inte visa upp några motsvarande prestanda men så är den å andra sidan i stort sett som vilken annan husbil som helst.


Än så länge har ingenting offentliggjorts om hur det ser ut inuti bodelen som nog ändå närmast får beskrivas som en camper. Dock ska det finnas både säng och hygienutrymme med toalett medan det är mer osäkert hur det är med kök. Vattentanken rymmer 76 liter. Men, som sagt, den beskrivs som en delintrerad och det lär nog komma mer information efter MAE.

Det uppfällbara taket är klätt med solpaneler som ska ha en kapacitet på 1 000 Watt, höjden anges till 121 centimeter med nedfällt tak och 201 med det uppfällt. Det betyder att Roamer erbjuder ståhöjd.

Räkna dock inte med att du kan rusa iväg och köpa den, någon serieproduktion är inte planerad.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.