Bild
Nästa artikel
Thor Callenger 2019
Thor Callenger 2019

Thor Industries köper Hymer

NYHETER

Ett nytt världsledande företag ser dagens ljus när det stora bolaget Thor Industries köper Erwin Hymer Group.

Den amerikanska tillverkaren av fritidsfordon, Thor Industries, har gjort en uppgörelse med Erwin Hymer Group där de köper bolaget inklusive skulder för 2,1 miljarder euro. Huvuddelen av beloppet betalas kontant och därutöver kommer de att överlåta 2,3 miljoner aktier till familjen Hymer som hittills mestadels drivit företaget som ett familjeföretag. 
Affären kommer att skapa världens största tillverkare av fritidsfordon med en ledande position i såväl USA som Europa.
Investeringen ska enligt Thor inte vara till för att nå synergieffekter men räknas gå med vinst redan första året och inga personalneddragningar är planerade. 

Thor industries, Inc. grundades 1980 av Peter Orthwein är en stor aktör med 48 procents marknadsandel i USA och Kanada. I bolaget finns arton varumärken, bland annat Airstream, Jayco och Heartland. 2016/2017 omsatte de 7,3 miljarder USD och volymen var 237 000 enheter vilket genererade en vinst på 374 miljoner USD. Under samma tid var 18 000 personer anställda. Mellan 2012 och 2017 var den årliga tillväxten tolv procent. 

Erwin Hymer Group omsatte 2017/2018 2,5 miljarder Euro och volymen var 62 000 fordon. Antalet anställda under samma tid var 7 300 personer. De har  24 fabrikat och varumärken, bland annat Hymer, Carado, Eriba, Dethleffs, Sunlight, Laika, Etrusco LMC, Niesmann+Bischoff, Bürstner, Roadtrek, Elddis, Compass, 3-Dog Camping, Goldschmitt och McRent och Movera.
 

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.