Bild
Nästa artikel
Thor och Hymer överens om nya villkor

Thor och Hymer överens om nya villkor

NYHETER

Nyligen uppdagades det att Erwin Hymer Groups dotterbolag Roadtrek misstänktes vara inblandat i ett bedrägeri och affären med Thor Industries riskerade att spricka. Nu har en överenskommelse nåtts.

EHG hade under en längre period sökt en lösning för att få in mer kapital för att utveckla verksamheten vidare och det ryktades om olika typer av lösningar. I september 2018 nåddes en överenskommelse med den amerikanska tillverkaren av fritidsfordon, Thor Industries, där de köpte EHG inklusive skulder för 2,1 miljarder euro vilket du kan läsa mer om i vår då publicerade artikel. Dittills hade familjen Hymer mestadels drivit företaget som ett familjeföretag. Affären kom att skapa världens största tillverkare av fritidsfordon med en ledande position i såväl USA som Europa.

För en vecka sedan uppdagades det att det nordamerikanska bolaget Roadtrek som ingick i affären, ska ha utfärdat 1 700 falska fakturor. Fakturorna från Roadtrek ska ha varit utställda på fordon som inte kunde identifieras med de chassinummer som angavs.

Bedrägeriet kom därför att hota genomförandet av denna stora fusion och nya förhandlingar mellan parterna tog form. Nu har en uppgörelse nåtts och världens största företag för fritidsfordon kommer att skapas.

Uppgörelsen går ut på att Erwin Hymer Group’s North American (som äger Roadtrek) lyfts ut ur den ursprungliga uppgörelsen och att priset reduceras med 170 miljoner euro samt att de i sammanhanget inblandade aktierna reduceras med 180 miljoner.


– Det här är en spännande tid för Thor när vi slutför förvärvet av Erwin Hymer Group, och vi får omedelbart en ledande position på den dynamiska europeiska marknaden för RV, säger Bob Martin VD på Thor Industries. Europa, den näst största marknaden för fritidsfordon globalt, är den mest logiska platsen för att starta nästa kapitel av Thors tillväxt. Efter att ha byggt relationer med EHG:s ledningsgrupp under flera år och med en möjlighet att komma in på den europeiska marknaden ger detta en enorm styrka inom produktutveckling, teknik och produktionseffektivitet. Med Thors historiska styrka på den nordamerikanska marknaden blir det nya kombinerade bolaget den obestridda globala ledaren på RV-marknaden.

– Avslutandet av försäljningen av EHG till Thor är början på nästa fas i tillväxten av vår verksamhet. Vi är glada att börja arbeta tillsammans, lära av varandra, förbättra vår verksamhet och slutligen ge en tillfredsställande upplevelse för våra kunder och deras familjer. När vi börjar utnyttja våra företags kombinerade talanger och dela bästa praxis över hela världen är vi mer optimistiska än någonsin om framtiden och de resultat som kommer att uppnås av det nya gemensamma bolaget
, säger Martin Brandt, VD på Erwin Hymer Group.

– I Thor hittade vi den ideala, långsiktiga strategiska ägaren till det stora företaget som vår far byggde. Thor kommer att tillhandahålla de resurser som behövs för att främja den pågående entreprenörsanda som ligger till grund för Erwin Hymer Group och genomsyrar båda företagens företagskulturer. Som ägare är vår familj helt engagerad i Thor och Erwin Hymer-koncernens långsiktiga framgång, säger Christian Hymer, son till den bortgångne grundaren Erwin Hymer.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.