Bild
Nästa artikel
Tjörn backar nu från förslaget om campingförbud för husbilar.
Tjörn backar nu från förslaget om campingförbud för husbilar.

Tjörn pudlar om förbud för husbilar

NYHETER

Många reagerade med ilska när Tjörn övervägde att införa förbud mot camping, eller om det möjligen var parkering av husbilar. Detta efter att kritiken blev massiv och förslaget hamnar nu i papperskorgen.

Det var i början av oktober som Tjörn vände sina husbilsturister ryggen när ett förslag från en tjänsteman, men senare en arbetsgrupp, togs upp på ett kommunstyrelsemöte. Formellt skulle detta ske genom en ändring i den lokala ordningsstadgan där camping skulle förbjudas i hela kommunen utom på campingplatser.

Hur detta skulle stå i överensstämmelse med allemansrätten och rätten att parkera fordon, i det här fallet husbilar, kunde kommunen dock inte klargöra för oss när vi kontaktade dem. Inte heller hur förbudet skulle kontrolleras. Resultatet blev en flod av klagomål om synen på turism hos de styrande i Tjörn, både från branschtidningar och enskilda personer som sagt att de tänker bojkotta Tjörn som turistkommun

– Vi har tagit till oss de synpunkter som kommit in, även från vår egen turismverksamhet och kultur- och fritidsnämnd som hade en del tankar. Det är flera faktorer som spelat in när vi nu tar bort skrivelsen om totalförbud, säger Martin Johansen, (L), kommunstyrelsens och arbetsutskottets ordförande till Göteborgsposten.

Förslaget återremitterades till arbetsutskottet som nu skrivit att sedvanliga parkeringsregler ska gälla för uppställning av husbilar. I förra veckan godkände kommunstyrelsen de reviderade ordningsstadgarna. Nu ska ärendet slutligen klubbas av kommunfullmäktige, skriver Göteborgs-Posten.

– Efter att ha haft diskussioner med oppositionen har vi kommit fram till att det är att gå för långt med ett generellt förbud, säger Martin Johansen. 

Frågan är dock hur Tjörn åter ska locka till sig husbilsturister efter att ha visat upp det här agerandet. Men självklart är det välkommet att man tagit sitt förnuft till fånga.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Svein Skjerven
2016-11-17 21:32

Att Tjörns kommun slänger sitt förslag i papperskorgen er bra, men vi husbilsägare bör ej glömma detta så snabbt. Åk till Orust, Bokenäs, Uddevalla eller Lysekil i stället, där har dom ställplatser och välkomnar husbilar. Snart kommer flera kommuner att fatta att husbilar är framtiden och att vi lägger igen en hel del penningar där vi stannar och att vi är ute mer än bara sommarveckorna.
Med vänlig hälsning Svein Skjerven Torslanda,

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.