Bild
Nästa artikel

Tjörns kommun föreslår förbud för camping

NYHETER

På ett kommunstyrelsemöte i Tjörns kommun förslogs en skärpning i ordningsstadgan vilket, enligt mediauppgifter, skulle innebära förbud för camping på annat än campingplatser.

Tjörns kommun planerar att införa ett totalt campingförbud på offentliga platser vilket även berör husbilar och husvagnar. Detta eftersom Tjörn inte vill ha uppställda husbilar på allmänna p-platser. Förslaget går ut på att camping endast får ske inom område som upplåtits för fritidsändamål där kommunen fattat beslut om detta. Vad detta mer exakt skulle innebära råder det vissa oklarheter kring och förslaget återremitterades men kommer att tas upp på nytt på ett senare möte. I dagsläget gäller det omvända, campingförbud på platser som kommunen beslutat.

Det generella förbudet för camping på allmänna platser kommer att gälla all övernattning. Om det kommande mötet skulle besluta enligt det gällande förslaget skulle, trots vissa oklarheter, det bli förbjudet att övernatta i en husbil som står på allmän mark dit även gator och parkeringar hör.

Inget, vad vi vet, är sagt om vad en överträdelse skulle få för konsekvenser.

Missa inte vår uppföljande artikel!
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Henrik Hagström
2016-10-23 16:47

Tur att man bara övernattar i en parkerad bil då.

http://home.aland.net/m04188/document/campingparkering2.pdf

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.