Nästa artikel
ToLuRent i konkurs
NYHETER

ToLuRent i konkurs

Publicerad 19 mars 2016 (uppdaterad 1 april 2016)
I mitten av februari avled ägaren till husvagns- och husbils­företaget ToLuRent och nu begärs dödsboet inklusive företaget som drevs som enskild firma i konkurs.

Värmlands Folkblad skriver att dödsboet efter Grumsprofilen Jan-Olov ”Lurch” Larsson, har försatts i konkurs och de anställda är varslade om uppsägning även om konkursförvaltaren håller verksamheten igång den närmaste månaden under personalens uppsägningstid.

– Framtiden för det som blir kvar av företaget är högst oklar just nu, säger Mats Danielsson, tillförordnad platschef på ToLuRent till Värmlands Folkblad.

Företaget startades i mitten av 1980-talet och hade i dagsläget ett tiotal anställda och under årens lopp har ägaren "Lurch" skapat både sig själv ett namn och ett stort företag.

– Det är en omfattande konkurs och företaget har hamnat på obestånd, säger konkursförvaltare Kenneth Holmlund till Värmlands Folkblad och genomför just nu en inventering för att fastställa tillgångar och skulder.

Konkursförvaltaren avvecklar nu företaget och kommer efter påsk att genomföra en utförsäljning av lagret. Hur konkursen kommer att påverka kunder som köpt produkter, i synnerhet nya, är inte helt klarlagt. Dock skrivs att de som nyligen köpt en produkt inte ska drabbas.

– Just nu är det för tidigt att säga någonting men rent teoretiskt kan företaget hamna på rätt sida strecket och då kan det bli aktuellt med en försäljning, säger slutligen konkursförvaltare Kenneth Holmlund till Värmlands Folkblad.

Här hittar du artikeln i Värmlands Folkblad.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.