Bild
Nästa artikel
Tömma toa lika dyrt som att campa

Tömma toa lika dyrt som att campa

NYHETER

Hur dyrt får det vara att tömma svartvatten innan folk tröttnar och gör det man inte bör göra och tömmer toan i naturen? Läs mer!

Länstidningen Östersund, som ingår i Mittmediagruppen, publicerade idag en insändare om det som insändarskribenten beskriver som fullständigt oskäligt, en kommunal camping som debiterar samma pris för att tömma toan som att övernatta på billigaste villkor hos dem.

En variant för de som inte campar är att utnyttja tömningsmöjligheterna på rastplatserna. Ungefär var tredje rastplats har den möjligheten.

Vi återger Karin Malmstens insändare:

"Jag skulle tömma min "porta porti", toan till husvagnen. Den är en liten burk på några få liter. Jag körde som jag gjort förr om åren till campingen i Odensala och frågade artigt om jag fick åka in och tömma min porta porti. 

Bor du här? frågade personalen. Nä, men jag vill tömma min porta porti, sa jag. 

Då kostar det 160 kronor, sa personalen. Men är ni eller kommunen inte klok? sa jag. Du kan ju åka till Frösön och höra om du får tömma där, sa de. 

Nä, sa jag. Jag åker hem och tömmer hemma. 

Men vart tror ni turisterna på genomresa tömmer? sa jag. Vi ska ta samma belopp som billigaste övernattningen, sa de.

Kommunen är inte klok, anser jag. Inte på en enda fläck. 

Jag var in på campingen i Strömsund i fjol och de blev glada att jag åkte in där för att tömma. De visade på en karta var huset för att tömma låg på campingen. "Bra att du åker in till oss och tömmer toan så det inte hamnar i naturen eller i sjön",sa dom.


Jag har tömt i Östersund förr om åren och då har det inte varit fråga om någon betalning, men nu kostar det 160 kronor. Om avgiften varit 50 kronor kanske folk betalat och tömt där, men nu tror jag att mycket skit hamnar i naturen."

Här hittar du deras insändarsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.