Bild
Nästa artikel
Toppmöte om trafiksäkerhet i Stockholm

Toppmöte om trafiksäkerhet i Stockholm

NYHETER

1 700 delegater från 140 länder träffas den 19-20 februari till den tredje globala trafiksäkerhetskonferensen. Delegaterna är ministrar, forskare och representanter för näringsliv, institutioner och offentlig verksamhet.

Konferensen anordnas av Sverige i samarbete med världshälsoorganisationen WHO. Kung Carl XVI Gustaf och infrastrukturminister Tomas Eneroth inleder dagarna som har global trafiksäkerhet i fokus, skriver Trafikverket på sin hemsida.

Varje dag omkommer 3 700 personer i trafikolyckor i världen och olyckstalen ökar. Trafikolyckor, som VTI beskriver som en epedemi, är i dag den åttonde vanligaste dödsorsaken globalt sett och den allra vanligaste bland barn och unga i åldrarna 5-29 år.

– Nu får vi se trafiksäkerhetsfrågan i en större kontext på svensk mark, med FN i ryggen, det är stort. Vägtrafiken är ett hot mot den globala folkhälsan, säger Maria Krafft, måldirektör på Trafikverket.

Konferensen ska utvärdera FN:s globala plan ”Decade of Action for Road Safety 2011-2020”, och är ett avstamp för det fortsatta trafiksäkerhetsarbetet. Temat är ”Achieving Global Goals 2030”.

Föreläsarna är ledande internationella experter. Det går att följa live-sändningar från många av föredragen på webbplatsen www.roadsafetysweden.com. Sändningarna börjar klockan 9.00 den 19 februari men kan även ses i efterhand.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.