Bild
Nästa artikel
Toyota ME.WE – framtidens bil i bambu och plast

Toyota ME.WE – framtidens bil i bambu och plast

Nyheter

Bambu, plast och aluminiumrör. Där har du materialen som framtidens bil kan byggas av, enligt ett nytt koncept från Toyota.

Många biltillverkare jobbar just nu på att göra sina bilar så miljövänliga som möjligt. Vissa släpper rent av konceptbilar som visar de mest fantasifulla framtidsvisioner. Den senaste i raden är Toyota, vars europeiska designcenter har utvecklat konceptet ME.WE tillsammans med den franske formgivaren och arkitekten Jean-Marie Massoud.

Syftet med ME.WE är att utveckla en bil som skiljer sig från standarden för hur man bygger bilar i dag. Samtidigt ska konceptet vara genomförbart i praktiken. Fokus har lagts på ekonomin och miljövänligheten.

Och lösningarna för bilen är minst sagt fiffiga. Mycket fokus har lagt på att hålla vikten nere. Vikten man har lyckats uppnå är 750 kilo, något som lyckats genom att bilen byggts av lätta material. Bilen består i huvudsak av aluminiumrör och paneler i återvinningsbar plast, med golv och andra horisontella ytor i bambu.

Två- eller fyrhjulsdrift
Den 3,5 meter långa bilen kan vara en två eller fyrhjulsdriven elbil med motorerna i hjulen och batterierna under golvet, framför allt i syfte att ge passagerarna så mycket utrymme som möjligt.

Något lastutrymme finns inte att tala om. I stället ska bagaget placeras på taket och hållas på plats av ett skydd. Dock kan baksätet vikas ihop eller tas ut för att lämna plats för last.

Hur realistisk, och framför allt krocksäker, bilen är i praktiken återstår att se, likaså om en sådan här bil verkligen kan se dagens ljus ute på vägarna. Toyota verkar i alla fall inte planera en serieproduktion, än.

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Jaguarnisse
2013-05-03 10:47

Otroligt snygg design, lite av Jaguar över den.

#2
Jaguarnisse
2013-05-03 10:47

Otroligt snygg design, lite av Jaguar över den.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.