Bild
Nästa artikel
Trafikproblem med start den 25:e

Trafikproblem med start den 25:e

NYHETER

Den internationella NATO-övningen Trident Juncture 18 genomförs i Norge med start den 25 oktober. Militära förband som ska delta i övningen kommer att förflyttas genom Sverige, exempelvis kommer Öresundsbron att användas.

Finland, Tyskland, Nederländerna, Danmark, Storbritannien, Frankrike och USA kommer att transportera både materiel och personal genom Sverige. Främst kommer transporterna att anlända till Sverige via Öresundsbron men också via exempelvis hamnen i Umeå och flygplatsen i Luleå.

Övningen genomförs 25 oktober till 7 november samt den 14 till 23 november men transporterna sker både innan och efter övningen. De militära transporterna i Sverige kommer att påverka trafiken.

Trafikverket kommer att ha löpande avstämningar med Försvarsmakten för att säkerställa en gemensam bild av de militära transporternas trafikpåverkan så att trafikinformationen på Trafikverkets webbplats kan hållas så aktuell som möjligt.

Försvarsmakten kommer också att sprida information om större transporter via Sveriges Radios trafikredaktion.

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
ljunie
2018-10-09 20:16

Det kommer att bli intressant eftersom E6 är avstängd vid Alnarp till och med den 27:e oktober.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.