Bild
Nästa artikel
Trafikverket ger råd för resan i påsk

Trafikverket ger råd för resan i påsk

NYHETER

Trafikverket går ut med information om vägval i påsktrafiken för att så få olyckor som möjligt ska inträffa. De vill att vi tar god tid på oss och att vi väljer mötesseparerade vägar eller vägar som har trafiksäkerhetskameror. Kolla in deras kartor!

Efter förra årets ökning av antalet omkomna i trafiken pekar de på vikten att vara utvilad, speciellt under påsken då det är mycket trafik på vägarna vilket gör att resan kan ta längre tid än vanligt. Vidare påpekar de att det är viktigt att hålla hastighetsgränserna och avstånd till framförvarande fordon samt att ta regelbundna raster. Enligt deras bedömninga skulle minst 100 liv sparas varje år om alla höll hastighetsgränserna. Slutligen ber de alla förare att ha i minnet att det fortfarande kan råda vinterväglag på vissa håll.

Även om det kan innebära något längre resväg menar Trafikverket att det vara klokt att välja vägar med mitträcken eller fartkameror då de generellt är mindre olycksdrabbade och att det även kan vara klokt att undvika vägar som är väldigt trafikintensiva. De har tagit fram kartor som visar var det finns mitträcken, trafiksäkerhetskameror och vilka som är de mest trafikintensiva vägarna.

Ta också hjälp av Trafikverkets trafikinformation innan du ger dig ut på resa. Då får du veta om det till exempel är vägarbeten eller tjälskador på den väg du tänkt ta. Ibland kan det vara bättre att ta en omväg eller välja en annan väg för att det ska gå smidigare!

För att få bättre flyt i trafiken på E4 mellan Gävle och Tönnenbro och för att minska risken för köolyckor har Polismyndigheten i samverkan med Trafikverket, beslutat att införa omkörningsförbud mellan klockan 13–20 under skärtorsdagen på E4, från Gävle norra upp till Tönnebro. På annandag påsk råder omkörningsförbud mellan klockan 13.00-20.00 på samma sträcka söderut.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.