Nästa artikel
Trafikverket har stämts för Förbifart Stockholm
NYHETER

Trafikverket har stämts för Förbifart Stockholm

Publicerad 18 april 2019
Den 11 mars hävde Trafikverket två kontrakt med entreprenören som bygger tunnlarna under Lovön. Nu svarar bolaget med att stämma Trafikverket.

De hävda kontrakten har inneburit att det italienska bolaget Vianini Lavori S.p.A. gick i konkurs vilket har lett till att Trafikverket har delgivits en stämningsansökan med ett yrkande om bland annat 80 miljoner euro i skadestånd. Stämningsansökan är inlämnad till en domstol i Italien.

– Det stämmer att vi mottagit en stämning från Vianini. Eftersom det är ett skadeståndskrav riktat mot svenska staten ska vi enligt en särskild förordning samråda med Justitiekanslern i dessa fall och vi har redan påbörjat samrådet för att se hur vi går vidare, skriver Trafikverkets chefsjurist Charlotta Lindmark på deras hemsida.

Det var entreprenören Lovön Samverkan AB i projekt E4 Förbifart Stockholm som Trafikverket valde att avsluta samarbetet med med motiveringen att de funnit brister avseende framförallt arbetsmiljöarbetet samt att leveranserna inte uppfyllde kontraktets kvalitetskrav.

I samband med hävandet för dryga månaden sedan meddelade Trafikverket att det inte går att säga vilka tids- och kostnadskonsekvenser detta kommer att få. Trafikverket skulle då se över både tidplan och budget.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.