Bild
Nästa artikel
Trängselskatt införs på Essingeleden

Trängselskatt införs på Essingeleden

TRAFIK

Om tre år ska det kosta pengar att köra på Essingeleden i Stockholm. Den borgerliga majoriteten vill införa trängselskatt från 2016.

Tidigare har de borgerliga partierna i Stockholms stad inte velat införa trängselskatt på Essingeleden innan vägprojektet Förbifart Stockholm var färdigbyggt.

Men nu har allianspolitikerna ändrat uppfattning – från den 1 januari 2016 vill man införa trängselskatt på Essingeleden. Till P4 Radio Stockholm säger trafikborgarrådet Ulla Hamilton (M) att befolkningsökningen i huvudstaden ligger bakom vändningen.

Dessutom föreslås en höjning av skatten till maximalt 30 kronor för en passage och maximalt 90 kronor per dygn. Om förslaget blir verklighet ökar intäkterna från vägtullarna med ungefär en miljard kronor per år. Pengarna ska bland annat användas till just Förbifart Stockholm och satsningar på kollektivtrafik.

Läs även vår blogg i ämnet.

 

Artikeln ursprungligen publicerad på vår systertidning Vi Bilägares hemsida 20131011

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.