Nästa artikel
Transportstyrelsen förlänger tillfälliga regler för teoriprov
NYHETER

Transportstyrelsen förlänger tillfälliga regler för teoriprov

Publicerad 25 september 2020
Transportstyrelsen förlänger på nytt giltighetstiden för teoriprov för personbil, behörighet B. Giltighetstiden för den som har ett godkänt teoriprov är fortsatt 6 månader. Förlängningen gäller nu till och med den 30 september 2021.

Transportstyrelsen fortsätter anpassa reglerna för teoriprov så att de som ska ta körkort ska ges större möjlighet att göra körprovet innan giltighetstiden går ut. Detta till följd av corona-pandemin. Trafikverket Förarprov kommer fortsätta att begränsa antalet prov för att begränsa smittrisken. 

Den 1 mars i år införde Transportstyrelsen tillfälliga bestämmelser som förlängde giltigheten för teoriprov till 6 månader. Ordinarie giltighetstid är annars 4 månader. Slutdatum för förlängningen sattes då till den 30 september 2020. Nu förlängs de tillfälliga reglerna i ytterligare ett år.

– Samhällets åtgärder för att begränsa smittrisken har fått påverkan på de som vill ta körkort. Därför väljer vi att fortsätta med en tillfälligt förlängd giltighetstid för teoriprov, säger Olof Stenlund, utredare på Transportstyrelsen. 

Förlängningen innebär att den som har genomfört ett godkänt teoriprov mellan den 1 mars 2020 och den 30 september 2021 får en förlängd giltighetstid på provet till 6 månader från dagen för provet.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.