Bild
Nästa artikel
Tre nya naturreservat i Dalarna

Tre nya naturreservat i Dalarna

NYHETER

Lindänget, Vålberget och Högsveden, så heter Dalarnas nya naturreservat. I reservaten skyddas strandängar, vandringsvänlig skog, gamla tallar och mycket mer! Lindänget och Vålberget passar extra bra för ett besök under soliga sommardagar.

Lindänget, Orsa kommun

Lindängets betade strandängar ligger vackert längs med Orsasjön. Här rastar flyttande fåglar på väg norr- eller söderut. Här blommar kalkgynnade växter och här frodas ovanliga snäckor, fjärilar och trollsländor. Med hjälp av fågeltorn och leder kan du som besökare njuta av detta paradis!

Läs mer här

Vålberget, Gagnef kommun

Vålbergets naturreservat ligger i en nordvänd sluttning strax norr om fäboden Vålberget. Här har skogen åter slutit sig efter att fäboddriften har upphört. Spår efter detta syns dock ännu tydligt på olika sätt i skogen.

Naturreservatet ligger lättillgängligt på knappt en mils avstånd från både Mockfjärd, Dala-Floda och Björbo. Genom naturreservatet och upp till fäboden går två smala vägar som även nyttjas för vandring. Den östra vägen ingår i ett större ledsystem i Gagnefs kommun.

Läs mer här

Högsveden, Falu kommun

Några mil öster om Enviken och Linghed finns Högsvedens naturreservat. Här finns en skog med gamla tallar, där vissa har spår efter skogsbränder och andra efter inhuggningar från människor.

Läs mer här

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.