Bild
Nästa artikel
Trevlig camper upphäver tyngdlagen

Trevlig camper upphäver tyngdlagen

NYHETER

En 585 kilo lätt camper blev möjlig när Gehocab Kora byggdes för VW Amarok. Följ med oss i ett bildspel i den här lätta och speciella campern som både har innovativt material och lösningar!

Att sätta en camper på en mindre pickup som VW Amarok kräver förstås att den inte är för tung. Med lätta material har Gehocab lyckats att tillverka den här superlätta campern som enligt uppgift inte väger mer än 585 kilo. Totalt väger campern 775 kilo när den är "körklar".

Kora har dubbelväggar i en väv av Carbon-Aramid. Trots det ovanliga materialet uppges campern vara väl så stark som om den byggts med mer konventionella och tyngre lösningar. Hela konstruktionen, inklusive alkov, är 485 centimeter lång och totallängden på fordonet är 597 centimeter. De tyngsta komponenterna som färskvattentanken på 140 liter och de dubbla batterierna har dessutom placerats över bakaxeln.

Alkoven har plats för två personer i bädden med måtten 195 x 200 centimeter och det går även att bädda sittgruppen till en dubbelbädd. Den kombinerade duschen / toaletten med måtten 90 x 70 utnyttjar möjligheten att fälla undan handfatet.

Trots att campern inte finns på den svenska marknaden är konstruktionen intressant och visar på de möjligheter som finns att bygga på nya sätt. Kolla in bildspelet!

Här hittar du Gehocabs hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.