Bild
Nästa artikel
Trolltunet nominerad till Stora Turismpriset 2018

Trolltunet nominerad till Stora Turismpriset 2018

NYHETER

Västerbotten Turism har valt att nominera Trolltunnet i Hemavan, som drivs av skidlegenden Stig Strand, till årets utdelning av Stora Turismpriset. Vinnaren utses i december, och vinner förutom äran 100 0000kr att använda till kunskapshöjande insatser.

Stora Turismpriset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Det är en fristående stiftelse vars syfte är att främja utvecklingen av kunskap inom svensk turism. Tillväxtverket är stiftelsens huvudman och alla regionala turismorganisationer erbjuds att nominera en kandidat. De nominerade får 10 000 kronor att använda till en kunskapsfrämjande insats och vinnaren får förutom äran, 100 000 kronor att använda till kunskapsinsatser. Stiftelsens styrelse utser den slutliga vinnaren.

I år är det 25-årsjubileum för Stora Turismpriset och vinnaren kommer att utses under festliga former i samband med konferensen Besöksnäring på agendan den 6 december på At Six i Stockholm. Konferensen arrangeras av Sveriges kommuner och landsting i samarbete med Tillväxtverket och Regionala nätverket för turism. 

– Vi är glada att nominera Trolltunet till det Stora Turismpriset. De blev utvalda bland annat för sitt långsiktiga arbete med att förespråka hållbara naturupplevelser och att de lyckats göra trolltunet framgångsrikt under alla årstider. De arbetar aktivt och hållbart med god lönsamhet, har investeringsvilja i nya satsningar samt arbetar med kvalitetsfrågor tillsammans med det lokala destinationsbolaget Visit Hemavan/Tärnaby, säger Annika Sandström, länsturismchef vid Region Västerbotten. 

Slalomlegenden Stig Strand är den som driver Trolltunet i Hemavan. Det är beläget centralt i Hemavan med närhet till både skog och fjäll. Anläggningen har restaurang, pub, konferenslokal, bastu och baljor och ett stort utbud av aktiviteter för alla slags grupper och årstider. När det gäller aktiviteter är det främst naturupplevelser, som fiske, grottbesök, lagövningar, turer med gummibåt, heliski, cykling, skidturer, skidskola, toppturer och skoterturer.


– Det är roligt att vi är nominerade, vi är en liten anläggning och jobbar mycket med aktiviteter. Tack vare att vi har lyckats erbjuda aktiviteter under alla tider på året kan vi behålla personal året runt. En av de stora aktiviteterna är fiske i specialvatten som sker i samarbete med två samebyar. Samebyarna styr över fisket och vi genomför det för dem. En av våra uppgifter är bl.a att informera om vem som är huvudman samt att berätta hur renskötsel går till och att det då blir en naturlig del av upplevelsen, säger Trolltunets ägare Stig Strand.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.