Bild
Nästa artikel
Truma VeGA ger camparen frihet

Truma VeGA ger camparen frihet

Nyheter

Truma kommer med en stor nyhet 2013. En gasoldriven bränslecell som laddar upp försörjningsbatterierna helt automatiskt.

 Vid Caravan Salon 2013 i Düsseldorf kommer Truma Premiärvisa sin gasoldrivna bränslecell VeGA. Bränslecellen laddar upp försörjningsbatterierna helt automatiskt. Sjunker spänningen för lågt träder systemet i kraft.  Maximal uteffekt är 250 watt (6kWh per dag). En gasolflaska på 11 kilo kan generera 28kWh el.
Systemet gör användaren mindre beroende av el så fricamparna får det lättare, under förutsättning att de har tillgång till gasol. Priset för VeGa är inte bestämt än. Mer information om produkten kommer vi att redovisa från Caravan Salon.

 

Text: Mikael Galvér

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Volt-aren
2012-08-17 14:51

Vi kan förmoda att priset kommer att bli så högt att det knappast kan motivera ett köp.
Är du på rull 8 månader på året som de flesta, är det bättre att satsa på ca 250W solpaneler på taket tillsammans med minst 200Ah batteribank.
Långliggare på camping har ju som regel stolpe att tjudra sig fast i.

#2
kent marklund
2012-08-28 10:50

Förmodligen har Du helt rätt. me tanke på det enorma överpris som E--- har så är detta ingen produkt som Vi vanligt Dödliga kan köpa. EQoy jag vet inte hur det stavas, men skit i det, den 2001 modellen kostade på Noliamässan i Piteå 65.000 kr. Ett vettigt pris hade legat på 15.000 i tillägg kostar den skjortan att driva Kind Regard Kent Marklund nybliven ägare av en RMB husbil .

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.