Nästa artikel
TT-Line öppnar färjelinje till Polen
RESTIPS

TT-Line öppnar färjelinje till Polen

Publicerad 20 december 2013 (uppdaterad 30 september 2019)
Från och med januari 2014 utökar TT-Line trafiken med en ny färjelinje till Polen. Färjan som är en kombinerad frakt- och passagerarfärja kommer dagligen att trafikera Trelleborg och Świnoujście.

Den nya linjen mellan Trelleborg och Świnoujście kommer att avgå från Trelleborg sex dagar i veckan. TT-Line kommer även att utöka antalet avgångar mellan Trelleborg och Rostock. Sammantaget kommer man att erbjuda upp till 16 dagliga avgångar mellan Trelleborg, Rostock, Travemünde och Świnoujście från och med januari månad.

Świnoujście är en hamnstad på ön Usedom i nordvästra Polen, nära gränsen till Tyskland och ca 1,5 timmes bilfärd från staden Szczecin. I och omkring Świnoujście finns badstränder och strandpromenader med restauranger och caféer.

– Vi vill stärka vår position på marknaden genom att öppna upp ytterligare för trafikströmmarna till och från Skandinavien. Från och med januari tillhandahåller vi tre separata fraktkorridorer, Travemünde för Västeuropa, Rostock för Centraleuropa samt Swinoujscie som öppnar upp Östeuropa. Godstransporterna till och från Polen har ökat de senaste åren och vi märker också att Polen som semesterdestination blir allt mer populärt, säger Eva Jönsson pressansvarig TT-Line AB.

För transportindustrin är Trelleborg en strategisk viktig knutpunkt då hamnstaden ligger nära centrala städer som Malmö och Köpenhamn för transporter till övriga Skandinavien.

Den nya Polenrutten kommer att trafikeras av färjan Nils Dacke, som tidigare trafikerade linjen Trelleborg –Travemünde. Inför premiären av den nya rutten kommer restaurang, cafeteria och relaxavdelning att uppgraderas.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.