Bild
Nästa artikel

Tulpanens dag 15 januari

SPECIELLT

Våren är redan på gång! Den 15:e är det dags för tulpanens dag och även om det är snöigt och kallt just nu så förebådar tulpanen som få andra saker vårens ankomst, möjligen undantaget mässorna som också blommar upp nu i januari!

Det är nu i januari som den riktiga tulpanfrossan börjar och därför firas tulpanens dag när vi är halvvägs in i januari! De färgglada och underbart krispiga tulpanerna symboliserar för många ljusets återkomst och att våren är i antågande. Det finns nog ingen blomma som är så förknippad med vår och ljus som tulpaner! 

Bakom de vårligt vackra tulpanerna ligger mer hantverkskunnande än de flesta är medvetna om menar Blomsterfrämjandet och ett sätt för att få fram en tulpan av hög kvalitet som håller sig fin länge är att odlarna arbetar med lite större lökar. 2017 kommer det att drivas upp 150 miljoner tulpaner i Sverige. Tulpaner ett stort behov av kyla och Sverige har därför bra förutsättningar tack vare vårt klimat.

Väl i hemmets ljumma vrå är tulpaner lätta att lyckas med och en tulpanbukett håller sig ungefär en vecka. Placeras de på en sval plats kan de hålla ännu längre.

För bästa hållbarhet skärs ca 1 cm av stjälkarna av med en vass kniv. Det gör att tulpanerna lättare kan ta upp vatten. Placera tulpanerna i en vas och fyll på med friskt och svalt vatten och låt stjälkarna få stöd under den första tiden de suger vatten. De blir då raka och fina. Ta sedan bort förpackningen och sätt vasen där du vill ha den, gärna ljust men helst inte i direkt solljus.

Tänk också på att placera tulpanerna en bit ifrån färsk frukt eftersom tulpanernas åldrande påskyndas av den etylengas som frukten avger.

Så njut av att tulpanerna förebådar att den härliga våren kommit ett steg närmare!

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.