Bild
Nästa artikel

Tur i oturen när husvagn brann på camping

NYHETER

Vid en olycka på Löts camping i Strängnäs totalförstördes en husvagn och även dragbilen fattade eld. Enligt P4 Sörmland var orsaken ett fel i gasolanläggningen. Lyckligtvis spred sig inte branden till intilliggande fordon.

Nu när säsongen börjar är det viktigt att ha kollat gasolanläggningen och dessutom att alltid tänka på att inte parkera husvagnar och husbilar närmare varandra än de fyra meters säkerhetsavstånd som räddningstjänsten föreskriver. Den här gången spred sig inte branden vidare på grund av ett rådigt ingripande från Jonas Abrahamsson från Laxne berättar SR.

– Vi hörde en jävla smäll från vår vagn några hundra meter därifrån. Sen gick man ut och tittade och sen sprang jag dit, säger han till SR.

Det blev en kraftig rökutveckling efter att branden startat och när räddningstjänsten kom till platsen hade branden även spridit sig till en bil. Även övriga omkringboende på campingen ska ha ingripit för att hindra branden från att sprida sig.

SR skriver att Frank Granath, som är inre befäl vid Räddsam Mälardalen, bedömer att branden troligtvis orsakades av ett läckage från en gasolflaska som sedan orsakat en gasolpuff som i sin tur orsakade branden. Frank Granath tycker att Jonas Abrahamssons insats var rådig.

Här hittar du SR:s inslag

Tänk gärna på detta:

  • Ha en brandsläckare lätt tillgänglig i ditt fritidsfordon
  • Köp en brand- och gasvarnare
  • Parkera med vettiga avstånd, minst de föreskrivna fyra metrarna
  • Kolla din gasolanläggning regelbundet och alltid innan du tar din gasolanläggning i drift efter vinterförvaringen
  • Inträffar en brand kan du räkna med att brandförloppet är snabbt, agera omedelbart
  • Prioritera alltid att rädda människor och djur
  • Titta på MSB:s film om hur snabbt en brand sprider sig mellan två husvagnar
  • En brand kan starta även om du personligen inte gjort något fel, olyckor händer
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.