Bild
Nästa artikel

Turistväg i Nordingrå oskäligt dålig

NYHETER

Trots skyltning med en husvagn är turistvägen mellan Bergsåker och Främmerveda norr om Nordingrå på Höga Kusten så dålig på grund av korrugering att den är farlig att köra på skriver SR Västernorrland.

SR har intervjuat husbilsägaren Richard Kohlström från Borlänge som kört längs den tre kilometer långa vägen och hans omdöme om vägen mellan Bergsåker och Främmerveda norr om Nordingrå är inte nådig, under all kritik menar han. Dessutom fanns det inte någon varning om att vägen var så dålig utan bara en Världsarvsskylt med bil och husvagn på.

– Där ångrade jag mig ganska snart att jag hade kört där. Det satte igång och skakade. Det var räfflor över hela vägen, det fanns några små fläckar där man kunde komma över. Annars var det krypfart, ettan och tomgång ungefär, säger han till SR och fortsätter, håller man lite för hög fart så kan man studsa av vägen.

Grusvägen har så kallad korrugering, tvärräfflor över vägbanan, det som vi i dagligt tal kallar tvättbräda.

Här hittar du SR:s artikel.

Har du något exempel på en väg som du tycker är usel?
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.