Bild
Nästa artikel
Tvätta husbilen själv i Askersund

Tvätta husbilen själv i Askersund

NYHETER

I en ny tvättanläggning i Askersund har en av hallarna anpassats för större fordon som husbilar. På fredag öppnas självtvätten på Åkervägen, Askersundsbyn.

Under lång tid har vi fått höra att vi inte ska tvätta bilen någon annanstans än på tvättanläggningar och en del kommuner har förbud för att tvätta bilen hemmavid på gatan. Nu är detta inte alltid så lätt att uppfylla eftersom husbilar sällan ryms i de anläggningar som finns. När en ny anläggning nu invigs i Askersund tas hänsyn till större fordon och minst en hall kommer att kunna användas av husbilsägare.

– Jag vet att en sådan här anläggning är efterfrågad av många askersundare, säger Jonas Gylling, ägare till företaget Wash & Store till Sydnärkenytt.

Anläggningen är kontantlös och man betalar genom att ladda ett tvättkort via sitt betalkort. I tvätthallen betalar man sedan med sitt tvättkort som måste laddas med minst 200 kronor vid ny- eller omladdning men den tidsdebiterade tvätten kan bli mycket billigare beroende på hur lång tid som går åt.

Tanken var att anläggningen redan skulle varit igång men efter diverse problem med betaltjänsten är det dags nu på fredag. Den dygnetrunt-öppna biltvätten består av fyra rymliga hallar och en av hallarna har högre takhöjd med tanke på husbilar och andra större fordon även om ägaren till biltvätten tror att många husbilsägare även kan utnyttja de övriga hallarna.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.