Bild
Nästa artikel
Tyskland begränsar äldre dieselfordon

Tyskland begränsar äldre dieselfordon

NYHETER

Äldre dieselbilar, och de behöver inte vara gamla i traditionell betydelse, får det allt knepigare att ta sig fram i Europa. Nu inför Tyskland nya restriktioner.

Så sent som i förrgår skrev vi om de nya regler som Paris genomför för att begränsa mängden dieseldrivna bilar och nu är det dags för Tyskland att försöka minska trafiken av de dieseldrivna fordon som inte uppfyller den senaste normen, euro6.

Den här gången rör det sig för första gången dessutom om en motorväg, A40, som går mellan Essen och Duisburg. Därutöver får åtminstone fem städer motsvarande restriktioner.

Förbudet på A40 börjar gälla den 1 juli 2019 men då enbart för bilar med euro4 eller lägre. Även inne i Essen kommer sådana restriktioner att finnas men miljözoner av denna typ finns redan i ett antal städer. Den 1 september 2019 ökas kraven då även euro5-bilar förbjuds. Här kan du i Frankfurter Allgemeine (på tyska) läsa mer om åtgärderna.

Orsaken till de nya restriktionerna, umweltzone, är att städer nu börjat lagföras för att de inte gör tillräckligt för att begränsa trafiken för de dieselfordon som inte uppfyller den senaste klassificeringen. Då förbuden mot äldre dieselfordon införs på allt fler ställen i Tyskland, nu finns de åtminstone i Hamburg, Frankfurt, Berlin, Stuttgart, Mainz, Köln och Bonn samt planeras i Darmstadt, Wiesbaden, Padernborn och Bochum, kan miljözonsappen vara att rekomendera inför en semesterresa om storstäder ingår i resplanen. Totalt anges att luftkvalitén understiger riktlinjerna i 65 tyska städer.

Förra året skrev vi om en app om miljörestriktioner och Green-Zones hemsida hittar du här. Green-Zones hemsida finns på en rad språk, däribland engelska och danska men inte svenska.

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
I.Hallström
2018-11-22 15:34

Hur och var skall man göra för att få "köpa" sådana märken för att resa i Tyskland, Luxemburg och Frankrike.?

#2
ingbe
2018-11-24 14:51

För Tyskland kan man vända sej till Dekra, för Frankrike gäller https://www.crit-air.fr/en.html. För Luxemburg vet jag inte om där finns några krav.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.