Bild
Nästa artikel
Undvik sommarens vägarbeten

Undvik sommarens vägarbeten

NYHETER

Trafikverket har lagt upp en interaktiv karta på sin hemsida där du hittar större vägarbeten som pågar eller är planerade under sommaren.

Sommaren är högsäsong både för semesterresor med bil och vägarbeten på Sveriges cirka 10 000 mil statliga vägar och det finns flera anledningar till att arbetena görs på sommaren. Dels är dessa arbeten ofta beroende av sommarvädret och dels för att arbetspendling och yrkestrafik inte är lika intensiv som under resten av året.

När vägarbetena måste samsas med semestertrafiken, har du som förare en viktig roll eftersom de som jobbar ute på vägarna har det som sin arbetsplats. Där krävs extra mycket hänsyn och uppmärksamhet från dig när du passerar så Trafikverket uppmanar alla bilister att hålla skyltad hastighet och ordentligt avstånd.

Vägarbeten innebär självklart minskad framkomlighet och hastighetsbegränsningar. Går det att välja alternativa vägar underlättar det för både resenärer och väghållare annars kanske en tidpunkt när trafiken inte är så intensiv en möjlighet.

Vill du veta vilka arbeten som pågår och påverkar just din resväg, gå in på Trafikinformation väg via deras hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.