Nästa artikel
Undvik viltolyckorna
Nyheter

Undvik viltolyckorna

Publicerad 9 oktober 2012
Nationella Viltolycksrådet har verktygen för dig som vill undvika viltolyckor. Planera din körning via viltolyckskarta eller ladda ner appen som varnar för olyckor.

Var 15:e minut sker en viltolycka på våra vägar. För att minska risken för olyckor har Nationella Viltolycksrådet tagit fram en karta samt en app för att underlätta körningen.

På Viltolyckskartan kan du förbereda bilresan genom att se var på sträckan olyckorna har skett.
Skriv in var du reser ifrån och vart du ska så ser du vägsträckan på en googlekarta med tydliga markeringar över antalet viltolyckor och var de har skett. Det går även att sortera på olika viltslag och se var det till exempel har skett flest vildsvinsolyckor.

Om man är medveten om att man åker genom ett område där många viltolyckor har skett kan detta minska risken för att man själv drabbas.

www.viltolycka.se/viltolyckskarta

Om du laddar ner appen ”Viltolycka” gratis till din mobiltelefon, kan du bli varnad när du kör in i ett viltolycksdrabbat område. Om det skett tre eller fler olyckor vid samma vägsträcka får man en ljudsignal. Om olyckan skulle vara framme och man själv drabbas, kan man varna andra.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.