Bild
Nästa artikel
Nu får du en unik möjlighet att enkelt utöka din körkortsbehörighet
Nu får du en unik möjlighet att enkelt utöka din körkortsbehörighet

Unik chans att utöka till B-96 körkort

NYHETER

Utöka ditt B-körkort till B-96 för tung husvagn! Trafikverket Förarprov bjuder in till en unik nationell provdag lördagen den 10 maj.

Den som ska dra tyngre husvagn, hästsläp eller båttrailer behöver i många fall utökad B-behörighet, så kallat 96-prov. Lördagen den 10 maj har Trafikverket Förarprov en nationell provdag på ett fyrtiotal orter i hela landet. Den som redan har ett B-körkort behöver bara göra ett körprov för att få behörigheten.

För att möta efterfrågan även för andra körkortsbehörigheter har Trafikverket vidtagit flera åtgärder. Extrapersonal, flyttade semestrar, kvälls- och helgtider samt nyrekryterade trafikinspektörer gör att Trafikverket Förarprov i sommar kan hålla en högre servicenivå än tidigare år.

– Många vill passa på att ta körkort under lov och semestrar. Därför har vi rustat med flera åtgärder för att möta efterfrågan inför och under sommaren. Vi rekommenderar alla att förbereda sig väl och boka prov i god tid, säger Karl-Erik Andersson, t f chef på Trafikverket Förarprov.

40 nyrekryterade trafikinspektörer kommer att vara i tjänst under våren och sommaren efter utbildningen som startade i höstas. Detta innebär en ökning från 206 till 246 trafikinspektörer, det vill säga en ökning med 20 procent.
Källa: Trafikverket
Var?

Lista över orter och vilka prov som genomförs på nationella provdagen den 10 maj, information om utökad B-behörighet och vilken behörighet du behöver för att få dra släpvagnar hittar du på länken nedan. Där kan du också ta del av löpande statistik över lediga provtider fördelat på provort.

Fakta och statistik om Förarprov

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.