Bild
Nästa artikel
Utflyktstips i Österrike sommartid

Utflyktstips i Österrike sommartid

Nyheter

Österrike är mest känt för alperna vintertid, men även sommartid finns det områden och attraktioner att besöka, här är tips på vad som finns att göra under den kommande säsongen.

 

Großglockner Hochalpenstraße - åk längs Österrikes högsta bergstoppar i alperna. Turen är cirka 40 km med start i Fusch. Vägen håller öppet från början i maj till början av november. Vägtullen upp kostar 28 €. 
Vildpark Ferleiten - En viltpark som ligger precis vid tullstation till Großglockner Hochalpenstraße. Här kan man se bland annat brunbjörn, varg och kronvilt. 
Eisriesenwelt Werfen - Världens största isgrotta håller öppet varje dag från början av maj till slutet av oktober. Grottan är belägen vid Werfen. 
Mozarts födelsehus - i Salzburg finns Mozarts födelsehus öppet för allmänheten året runt. Huset innehåller bland annat instrument och dokument från kompositörens levnadstid. 
Festung Hohensalzburg - Största borganläggningen i Europa ligger i Salzburg och är stadens kännetecken. 
Zeller See - Naturskönt område där det finns tillgång till badstränder. Det finns möjlighet till utflykt via båt eller att hyra egen. 
Krimmler Wasserfälle - Europas största vattenfall med en fallhöjd på strax över 140 meter. Ligger beläget i Krimml. 
 
För mer tips och information om priser, besök http://www.saalbach.com/se/
Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Leif Åberg
2012-05-13 22:31

Finns både natur och kultur som måste vara spännande att med husbil och denna artikel som underlag för guidning och vägledning
Helt fantastiskt

#2
Tamara
2012-08-04 22:50

/ Le4ttle4st och personlig blogg. Ge4rna mer intssreanta le4nkar att klicka vidare till. Fin blandning av lagom mycket text och olika vackra bilder som ve4cker drf6mmar om vilostunder som ger ny kraft till frusna hje4rtan, trf6tta kroppar och sje4lar. Stunder att le4ngta till och som ger sann gle4dje.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.