Bild
Nästa artikel
Utökat eldningsförbud gäller även grill på camping

Utökat eldningsförbud gäller även grill på camping

NYHETER

Många hör av sig till räddningstjänsterna för att fråga om vad som gäller vid grillning vid utökat eldningsförbud. Kort sagt, grillning är under denna tid förbjuden!

SR uppmärksammar att det råder oklarheter kring reglerna för grillning när det råder utökat eldningsförbud, men förbudet innebär att du varken får grilla eller använda stormkök.

P4 Västernorrland har pratat med campingägare som tror att man ändå får grilla på campingplatser, men Andreas Hoff, räddningschef vid Höga Kusten Ådalen vill nu tydliggöra att det är förbjudet är grilla, även på campingplatser.

– Vi vill inte att man grillar på campingar. Om det börjar brinna på campingar så sprider det sig fort mellan tält och husvagnar, säger Andreas Hoff, räddningschef vid Höga Kusten - Ådalen till SR.

När det är utökat eldningsförbud är det förbjudet att:

  • Använda engångsgrill.
  • Använda stormkök.
  • Göra upp eld eller grilla direkt på marken (även med stenring och vid fasta grillplatser).
  • Elda och grilla utomhus på campingplatser.

Tidigare har det varit tillåtet att grilla i en iordningställd grillplats, men det är det inte längre.

Här hittar du SR:s inslag där det även finns ett ljudklipp.

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
bettleno
2018-07-17 10:31

Varför står det först att det är förbjudet att grilla på campingplatser, i nästa stycke säger räddningschefen: Vi vill inte att man grillar på campingar. Vilket gäller?
Mvh. Leif

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.