Bild
Nästa artikel

Väg 111 vid Helsingborg snart klar

TRAFIK

Helsingborgs stads och Trafikverkets ombyggnad av delar av väg 111 går något snabbare än planerat. På torsdag, 31 oktober, startar beläggningsarbetet av hela sträckan.

Under arbetet är framkomligheten begränsad. Från fredag kväll till måndag morgon, 1-4 november, är trafikplats Brohult helt avstängd.

Väg 111 byggs om mellan trafikplats Mariastaden och trafikplats Brohult för att stödja ambitionen med Österleden, det vill säga att leda så mycket biltrafik som möjligt via de yttre delarna av stadens vägsystem. Ombyggnaden innebär att vägen breddas från två till fyra körfält.

Nu startar stadsbyggnadsförvaltingen arbetet med att asfaltera och måla om sträckan mellan trafikplats Brohult och trafikplats Mariastaden.

Så påverkas trafikanter i området

  • Mellan torsdag 31 oktober och måndag 18 november är framkomligheten begränsad på hela sträckan mellan trafikplats Brohult och trafikplats Mariastaden.
  • Mellan fredag 1 november klockan 22:00 och måndag 4 november klockan 05:00 är trafikplats Brohult helt avstängd. Trafiken leds om via Berga.
  • När arbetet med asfaltering och målning är klart i mitten av november återstår en del arbete längs vägkanterna. Det blir då enklare att passera och mindre risk för köer än hittills, även om framkomligheten fortfarande tidvis är begränsad i området.

Det är Trafikverket som äger och underhåller väg 111, men det är stadsbyggnadsförvaltningen i Helsingborg som ansvarar för ombyggnaden av den aktuella sträckan. Ombyggnaden av väg 111 startade i mitten av juni 2013 och beräknades inledningsvis ta ungefär ett år. Det har dock gått snabbare än planerat och om allt går som det ska är hela ombyggnaden klar vid årsskiftet
2013/2014.

På helsingborg.se/111 finns mer information om hur och varför väg 111 breddas.

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Tommy Edling
2013-10-30 17:24

Ett stort TACK till ER alla som fixat detta.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.