Nästa artikel
Vägen blev väldigt jämn och fin, men...
NYHETER

Vägen blev väldigt jämn och fin, men...

Publicerad 11 juli 2017 (uppdaterad 3 november 2019)
Att vi vill ha släta fina vägar är kanske inget att förundras över men i det här fallet blev vägen alltför jämn. Istället blev det problematiskt för järnvägen. Kolla in den dråpliga historian om järnvägsövergången som täcktes med asfalt!

Det är Nya Wermlands Tidning som rapporterar om en historia som väl skulle passa som skämt den 1 april. Det hela handlar om en järnvägskorsning vid Slommerud utanför Åmål. Eller, den finns egentligen inte längre eftersom den har försvunnit under vägens nya decimetertjocka fina släta asfalt.

– Jag säger inte att vi ska polisanmäla händelsen, men på något sätt ska asfalten bort, säger Göran Sohlberg, ordförande för Järnvägssällskapet Åmål–Årjängs järnväg, JÅÅJ, och fortsätter Det måste röra sig om en kommunikationsmiss mellan den lokala vägföreningen, entreprenören och vår banchef. För en miss har det blivit, någonstans. Det senare tycker vi på Husbil & Husvagn inte är svårt att hålla med om.

– Vi får se hur situationen artar sig. Om entreprenören eller vägföreningen börjar trilskas vänder vi oss till Transportstyrelsen, säger Göran Sohlberg.

Här hittar du NWT:s artikel där det även finns en bild på den aktuella korsningen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.